ILLW weekend een geslaagd succes met de crew van PA25SCH

Voor het weekend van het ILLW waren er veel voorbereidingen. Er werd gewerkt aan de ATV apparatuur door Nico, Wouter en Rodi. Deze hebben diverse dingen getest en gebouwd. Net voor het ILLW kwam de caravan in beeld. Daar is al veel over gemeld, maar heel wat avonden werk moest er aan vooraf gaan om hem gereed te hebben voor het ILLW. Zelfs 1 dag ervoor nog heel de dag bezig. En peter nog even het zeil erin gelegd. QRZ pagina werd up to date gehouden door Hans om iedereen te informeren.

Zaterdag ochtend zijn we vroeg uit de veren gegaan. En om 8:00 reden we het havenhoofd op. Opbouwen ging prima. Alleen er was even een probleem met de voeding. Na dit opgelost te hebben waren we in de lucht. Alles werkte goed verder. En de ATV ploeg heeft nog even de internet straal zender neer gezet bij de bunker. Met dank trouwens aan de bunkerploeg die ons in koppelde op hun internet aansluiting. Vele qso’s werden er gemaakt op de HF. Peter was vooral actief op de 2 meter band. de conditie was daar leuk en diverse stations kwamen hard binnen op de 9 elements kruis yagi.

Eten was super geregeld door Nico. Die had diverse boodschappen gehaald met Hans en we waren ruim voorzien van drank en brood. Ron kwam daar nog achter aan met een doos tosti’s en blikjes zero cola.

Ja en dan kwam Q nog met ijs. man man wat zijn wij verwend door de aanloop en bezoekers.

Aan het einde van de dag ging de geoliede machine goed tekeer om alles weer af te breken en op te ruimen. Na 45 minuten was dat al gereed. Het mooie is dat er niet veel gezegd wordt. Maar iedereen weet wat er moet gebeuren.

Zondag ochtend weer vroeg uit de veren. En weer om 8 uur het havenhoofd op. Dit keer regen. Het front zou tot 9 uur actief zijn. Dus aangekomen op NL0025 zonder natte kleren zijn we eerst aan de appeltaart en koffie gegaan. Lekker zo een appelpunt met slagroom meegenomen door Ron. Daarna zijn we gaan opbouwen en waren we alweer snel in de lucht met alles. De wind zetten wat aan. En de golven kwamen zo nu en dan over de caravan heen. Gerard en Riet die kwamen ook langs met de wel bekende ballen van Riet voor ons. Echt super bal, als ik een koffie tent had zou ik het wel weten. Ook deze hadden toch wel wat water over zich heen gekregen. Veel bezoek trouwens op zaterdag en zondag. Ruud en An uit Rotterdam kwamen ook nog langs met knakworsten. En Ruud nog even achter de microfoon als gast operator. Zo ook Barry en onze Belgische vriend die langs kwam.

Ook hier natuurlijk weer aan het einde van de dag om 20:00 opruimen en alles weer in de auto en de caravan.

Ja en dan een beetje de resultaten. Veel stations uit Japan en het oosten op de HF gesproken. Op de 2 meter stations uit Denemarken Frankrijk Engeland Belgie enz enz…

Gewoon een top weekend met op dit moment 1140 Qso’s (zijn nog niet gecontroleerd)

Maandag is de dag voor controle van de materialen en opruimen. Dus alles schoonmaken en ontdoen van zout. Als je dit niet doet dan kan je binnen een paar weken de masten niet eens meer uit elkaar krijgen. Wassen en schoonmaken van de caravan van binnen en van buiten. Ja en dan de kabels en alle andere spullen schoon maken. Nico is daar ook mee bezig geweest maar dan thuis met alle atv spullen.

Alles verder in de stalling en klaar. Al thans dat dacht ik. Toen ik thuis om mij heen keek leek het wel of er een bom in mijn shack was gevallen. Alles lag ergens, alles door elkaar, niet op zijn vertrouwende plek. Dus dat hebben we gisteren met succes afgerond.

ILLW 2013 was een groot succes, ik wil dan ook iedereen bedanken. De crew, bezoekers, en de amateurs aan de andere kant van de microfoon thanks.

Verder gaat mijn dank uit naar alle organisatie’s die ons ook dit jaar weer de toestemming gaven voor dit event.

Met vriendelijke groet,

QSL manager Rene PD2RKG

Deze slideshow vereist JavaScript.

No

 

2 thoughts on “ILLW weekend een geslaagd succes met de crew van PA25SCH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s