Test van de QRO Hy End Fed geslaagd

Deze zomer heb ik de QRO versie van de hy end fed eens even onder handen genomen en ik schrijf hier even mij bevindingen.

In EA3 had ik de antenne eerst op een meter of 5 hangen. Het ruis niveau was lekker laag. Wel kwam ik er achter dat als ik het uit einde op 10 meter deed dat dan het ontvangst nog beter werd en vooral er niets meer waarneembaar was van de camping qrm die er toch zo nu en dan is. De signaal cijfer waren zeer goed.

Dit weekend bij het ILLW kregen we bijna alleen maar 59+ 20, 30, zelfs 40 Db. Echt met 400 watt PEP gaat de antenne als een speer. Wij stonden op het zuidelijke havenhoofd met een IC7000 en een Amp. 600 meter uit de kust.

Als ik de antenne een cijfer zou geven dan zeg ik een 10. Echt een beest van een antenne met een LC matching network

Afwerking is zeer mooi. Nergens wat op aan te merken.

Zie rechts de link voor meer informatie over de antenne bij de hy end fed company.

Rene

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s