Vandaag bezig geweest met de MINI 2000 Beam van Wimo

Vandaag waren we toch al lekker bezig Willem en ik zelf met diverse klusjes. Dus hebben we gelijk maar even weer wat van de to do list geschrapt. We hebben de Mini 2000 Beam van de firma Wimo alvast uitgemeten en in elkaar gezet. De eerste bevindingen zijn top. SWR op 10 meter 1.6 en op 20 meter 1.2

Zelf zonder tuner dus gewoon te gebruiken. We hebben hem even aangesloten gehad op de FT857 en dat was lachen. Rusland met 5 watt QRP 5/9 goed verstaanbaar en zonder qrm waren wij op te nemen. Ontvangst was echt goed op de 20 meter band. Hans HGZ nog even gewerkt local op de 10 meter.

We gaan deze antenne nog verder testen. (misschien ook wel mee naar EA3)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Willem PD4W / Rene PD2RKG

Voor de liefhebbers de pdf file van de antenne hier onder als link.

Wimo mini beam 2000

3 thoughts on “Vandaag bezig geweest met de MINI 2000 Beam van Wimo

  1. Leuke beam, qua rendement stukken beter dan andere en doet niet echt veel onder dan een semisized/trapped richtantenne, zoals b.v. de FB33 van Fritzel/ Konstruktie zelf vindt ik een beetje “tam” en daar bedoel ik mee het stormt hier nog al eens HI. In ieder geval veel plezier ermee!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s