Van benzine naar lpg ombouw van een Honda generator

Hier nog even het hele verhaal van de ombouw van de generator naar gas. Waarom zijn we over gegaan op gas. Ja dat is een goeie vraag. Naar dat ik een tweedehands honda gekocht had op marktplaats die het niet deed zijn we eens gaan na denken. Het was bekend dat deze het niet goed deed. Ja wat blijkt de carburateur zit zo dicht, en de tank zit met stroop gevuld lijkt wel. Dus de carburateur eraf gehaald en in een ultrasoon bad gedaan. Zonder succes. Die was echt naar de kloten. Een nieuwe kost 100 euro. Ja en dan ga je denken wat beter is. Op benzine heb je eigenlijk altijd de volgende problemen. Het stinkt naar benzine, het lekt en de brandstof wordt oud als het te lang staan. Aspen is duur?

Na het zoeken op internet werd het gas project geboren. Dit was de oplossing. Het is goedkoop, werkt na een jaar nog. Rubbers blijven goed enz enz….O ja ook zeer goedkoop.

Dus de volgende onderdelen werden besteld bij de webshop HALVEWERK.NL. Deze shop reageerde netjes op de email en gaf mij een goed gevoel. Besteld een LPG Carburator en een Lovato LPG unit. Dit hebben we allemaal netjes gemonteerd en vast gezet. Blijft wel belangrijk dat de slangen goed zitten. De eerste test verliep niet super lekker. Hij liep wel maar bij belasting was het geheel kloten. Dus even wat info ingewonnen bij de halvewerk shop. Werd gelijk terug gebeld en wat bleek, ik had een druk regelaar van 50 millibar gebruikt. Fout dit was niet nodig. Dus een nieuwe aansluiting gehaald. En vanavond hebben we het gehele zaakje perfect afgesteld met volle belasting en stationair. Echt we zijn er zeer tevreden mee. En vooral dat ik ook geen benzine lucht ruik.

Ik wil bij deze de webshop Halvewerk bedanken voor hun goede service. Top zaak. Mijn ombouw set is te vinden op http://www.halvewerk.nl/LPG-ombouw

Hier onder nog wat foto’s van ons bouw project.

PD2RKG Rene & PD4W Willem

Deze slideshow vereist JavaScript.

6 thoughts on “Van benzine naar lpg ombouw van een Honda generator

  1. hoi hoi,
    Ik ben heel nieuwsgierig hoe het nu allemaal werkt nadat je deze ombouw hebt gedaan.
    Wij gebruiken vooral in de zomermaanden elk weekend (!!) een aggregaat die ± 12-16 uur staat te draaien op benzine echte Honda generator. Die verbruikt veel benzine (plm 1 liter per uur) en maakt ook behoorlijk veel lawaai. Wij zitten eraan te denken om een silent diesel te kopen maar nu na het googlen misschien ombouwen naar gas en er een geluidsdichte behuizing omheen maken. Graag verneem ik van je hoeveel het verbruikt en andere tips zijn natuurlijk welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s