Modificatie TM-V71E crossband repeater

Al geruime tijd ben ik in het tevreden bezit van een Kenwood TM-V71E en plotseling een experiment waarbij de crossband optie handig zou zijn. Even instellen, handleiding erbij en …., niet dus! De crossbandfunctie, menu code 402 t/m 404 komen niet in de TM-V71 Europaversie van 2009 voor.

Na een uur of twee modificaties op internet beoordelen, vond ik bij http://www.repeater-builder.com (figuur 1) eindelijk een “betrouwbare” fix die alleen de crossband functie toevoegt.

Het monteren van een enkele jumper (draadje) ter hoogte van R654 (jumper 2) activeert menu codes 403 t/m 406, 522 en 523 en maakt crossband mogelijk.

Na het verwijderen van de deksel ligt de jumperlocatie R654 direct in het zicht (foto 1 en 2). Na het solderen van een enkele kern van een geslagen koperdraadje met een klein, schoon en geaard soldeerboutje werd vervolgens de jumper gerealiseerd (foto 3).

En dat was alles, let wel op want na installatie reset de transceiver zijn geheugens.

Een paar goede foto’s meer zeggen dan talloze vage internetomschrijvingen en tot slot: bij mij werkt het, maar modificaties zijn voor eigen risico.

73’s Quirijn PA3FTT

pa3ftt

 

One thought on “Modificatie TM-V71E crossband repeater

  1. Bij mijn TM-V71 resette het geheugen niet na het toevoegen van de draadbrug, en heeft nu ook de repeater en remote functies van het K-type. Dankzij de foto’s en de beschrijving dus een pijnloze operatie. Q, bedankt voor het uitzoeken en delen.
    PC1PCL Pieter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s