FT-817 met Sanyo Eneloop accu

Deze week nog even een set accu’s besteld voor de FT-817.

Omdat we het set straks ook mee willen nemen als we in een bay zijn in Spanje of op het strand dan is iets meer accu power wel prettig. De Sanyo Eneloop accu is hier super geschikt voor. Na de 1900 mAh versie heb ik van de week de 2700 mAh bestel en binnen. Ik zal over de laatste nog een keer vertellen hoelang ze meegaan. Maar de 1900 mAh serie gaat al langer mee als het Yaesu pakket wat er normaal in zit. Trouwen die is na 1,5 jaar dood en doet niets meer. Ja 15 minuten en dan is het over.

Ze zijn tekoop bij http://www.saake-shop.nl

6 thoughts on “FT-817 met Sanyo Eneloop accu

 1. Eh Rene, die 2700 NiMH accu’s zijn niet gebaseerd op eneloop/enekeep technologie. Hou er rekening mee dat de 2700’s maandelijks onderhouden moeten worden (daarom zijn ook je originele accu’s al stuk).
  De enekeep/eneloop accu’s hebben wel minder capaciteit, maar de zelfontlading is nihil. Die kun je gerust een jaar op de plank laten liggen en gebruiken. Die 2700’s zijn in verhouding absoluut bagger!

  • Met bovenstaande ben ik het niet geheel eens. De accu’s werken prima. En ook na een lange periode geen probleem. De yaesu accu was echt snel slecht. Daar was de capaciteit ver van te zoeken. Met het systeem wat ik nu hanteer kan ik voor een paar euro lang met de ft 817 in de lucht zijn. En daar gaat het om. Bagger is die accu van yaesu die te veel kost 🙂

  • Precies een jaar geleden gepost, maar toch een reactie, zoals zo vaak gaat het goed tot dat het fout gaat met NiMH batterijen, ik heb zelf een FT-817 en na het lezen van het stuk tekst – http://www.ka7oei.com/ft817_batt.html ga je daar wel anders over denken en kan een je hoop ellende besparen. doe er je voordeel mee. Het gaat erom dat de batt.houder alleen alkalische batterijen mag bevatten, zodra de buitenste beschermlaag van de NiMH (Sanyo) batterijen beschadigd raakt, kunnen ze kortsluiting veroorzaken, en dat wil je echt niet. Dus in ieder geval de batterijen goed isoleren t.o.v. massa en zowel de positieve als de negatieve aansluiting van de batt.houder zekeren, lees het stuk er eens op na.
   73, Teun – PB5A

   • Ik weet het Teun, waar het toch altijd om gaat bij de batterijen is de isolatie die erom heen zit. Mensen denken dat het voor de sier is.
    Maar heb je wel eens een orgineel accu pak gezien waar het fout mee gaat. Dus als je beren wilt zien zijn ze altijd te vinden. Waar het om gaat is dat je er met goed verstand mee omgaat. Op dit moment heb ik de FT817 in een back pack met een tracer accu van 8 amp. Ik voed het set extern. Dat kan ik pas echt aanraden. Gaat zeer lang mee. En je kan de set gewoon dicht laten met een backup accu pack.
    p.s.ik laad de cellen niet op in de houder in de radio. Dat doe ik extern.

 2. Wat ik bedoelde te zeggen is dat van de 2700mAh accu’s een hogere zelfontlading hebben dan die 1900’s zoals jij ze op de foto’s heb staan. Jij bent flink actief met die accu’s en dan valt het wel mee. Enekeep/Eneloop accu’s garanderen nog 75% lading over te hebben na één jaar niet gebruiken. die 2700’s redden dat niet (en als ze onder een bepaalde spanning zakken kunnen daardoor stuk gaan). Er zijn overigens inmiddels nieuwe Enekeep/Eneloop XX accu’s van 2450mAh!! Ook leverbaar via de link naar die webwinkel die jij noemt) Zeker voor de mensen die accu’s een aantal maanden achter elkaar niet gebruiken is het verstandig om niet voor de maximale capaciteit te gaan. Ik gebruik deze accu’s voor modelvliegen en wil niet meer anders dan echte enekeep/eneloop accu’s, gewoon omdat andere accu’s vaak stuk gaan omdat je ze vergeet…. in de winter bijvoorbeeld.

  • Klopt ik heb de 2450 ook. De 2700 worden flink gebruikt. In de winter ook voor andere dingen. En zijn ze stuk dan kost dat niet de hooft prijs. Dus voor iedereen. Koop als je ze vaak op de plank heb liggen de eneloop. De 2700 voor vaak, regelmatig gebruik. Maar gelukkig is dit niet de site van keurings dienst van waren. Het zijn bevindingen uit mijn praktijk ervaring. Met aanvulling van reacties. 🙂

   Met een capaciteit van 2700mAh zijn deze AA batterijen ideaal voor gebruik in apparaten met een hoog verbruik, zoals digitale camera’s en flitsers.(En natuurlijk radio apparatuur)

   Deze Sanyo NiMH batterijen met Super Lattice Alloy EVO technologie onderscheiden zich door een hoge capaciteit en aanhoudend hoog spanningsniveau, waardoor deze batterijen zeer interessant zijn voor situaties waar lange gebruikerstijd vereist en gewenst zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s