Vrijdag 18-01-2019 eerste lange rit naar Zwolle met de VW Golf-E

Voor het werk ging ik afgelopen vrijdag de 18e onderweg naar Zwolle. De eerste keer een lange rit. Buiten de tips hier onder heb ik eigenlijk een hele belangrijken tip. Plan je route en je laad momenten goed. En dan tip twee, wijk daar niet teveel van af. Pas dan is het perfect. Bij mij ging het de eerste keer wat anders, en dat kost je dan veel meer tijd omdat je bij een laag vermogen laadpaal uitkomt.

Tip 1: Bevriezen van laadkabel

Bij vorst kan uw laadkabel vastvriezen? Zorg er in ieder geval voor dat de stekkeraansluiting van de auto goed droog is.

Tip 2: Minder energie in de auto

In de winter slaat de accu van de elektrische auto minder energie op, logischerwijs kunt u hierdoor minder ver rijden.

Tip 3: Winterbanden? Neem Michelin CrossClimate plus

Grip op de weg is bij elektrische auto’s heel belangrijk, omdat u zo min mogelijk energie wilt verliezen. Deze band bieden namelijk meer grip, waardoor u langer elektrisch kunt rijden. Verder is het geluid niveau van de band zeer laag

Tip 4: Auto voorverwarmen met de app

Met een speciale app kunt u de auto al vanachter uw ontbijtbord voorverwarmen. Terwijl de auto aan de laadpaal zit, warmt het interieur op. Als u de auto in stapt is de accu helemaal vol en de auto lekker warm. Ramen zijn gelijk schoon.

Tip 5: Alleen de stoelverwarming is al genoeg voor een warme auto

Bespaar tot wel 15 procent van de accu door de stoelverwarming te gebruiken en de kachel op 21 graden.

Tip 6: Leer uw gas geleidelijk los te laten

Als u gewend bent aan een ‘normale’ auto, dan werkt het remmen voor u anders bij een elektrische auto. Doordat een elektrische auto energie regenereert als u het gaspedaal loslaat, verliest u meer snelheid bij het gas loslaten. Bij winters weer begint u mogelijk dan eerder met glijden bij gladheid. Het is daarom verstandig om geleidelijk uw gas los te laten in de winter.

2019-01-18 09.23.24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s