Gaby gaat naar Kenia 2016

Kenia Reis 2016

Beste lezers,

Zoals jullie weten heb ik me opgegeven voor de super leuke reis naar Kenia, en ik ben door!!! Ik mag mee naar Kenia.  Zoals de meeste misschien ook al weten is deze reis niet zomaar een vakantie tripje. Het is een hele zware reis waarbij je van  s’morgens vroeg tot s’avonds  laat wel iets op de planning hebt staan.

Mijn school is vanaf 1997 al bekend en bezig met scholen bouwen in Kenia. Dit is een stukje van de schoolwebsite. 

Kenia

Hoe het begon,

In 1997 kwamen docenten van onze school in aanraking met Jan en Ans Verkaart en hun projecten in Kenia (het gebied rond Mombassa). Enthousiast geraakt besloot het Segbroek College geld te gaan inzamelen voor de bouw van een basisschool. Dit werd de Lukoreschool. Gedurende een periode van vijf jaar werden er verschillende lokalen gebouwd, een watertank geplaatst en lesmaterialen verstrekt. Elk jaar bezocht een kleine delegatie van docenten en leerlingen het project om de voortgang te bekijken.  

Keniaproject

In 2002 zochten we naar een nieuw project en kozen we voor de sponsoring van individuele leerlingen. Het Verkaart Development Team had inmiddels besloten naast de basisscholen ook middelbare scholen te bouwen en weesmeisjes in de gelegenheid te stellen om hun schoolloopbaan voort te zetten op de “Secondary School”. De leerlingen die op de middelbare school zitten hebben beide ouders verloren, vaak omdat zij zijn gestorven aan de ziekte aids. Het leek ons, als middelbare school, een goed idee om elke brugklas één leerling te laten sponsoren en zo 16 meisjes een kans te geven om hun middelbare school diploma te behalen.

De kosten (400 euro per meisje per jaar) worden opgehaald door het sponsorschaatsen in de brugklas. Alle brugklasleerlingen schaatsen met de Segbroek schaatsploeg zo veel mogelijk rondjes om zo geld op te halen voor het Keniaproject. Aan het begin van het schooljaar krijgen de brugklasleerlingen informatie over het project en rond de kerstvakantie doen een aantal vakken mee aan een lesproject Kenia. Tijdens het vak Engels worden er bijvoorbeeld brieven geschreven naar de sponsor leerling. Sinds 2007 hebben wij ook sponsorkinderen op de Kingwede en de Mamba.

Naast het sponsoren van leerlingen hebben we de afgelopen jaren de scholen ook financieel ondersteund. Op dit moment heeft het Segbroek College ruim € 190.000,- gesponsord.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het Segbroek heeft de volgende projecten op de scholen gerealiseerd:

  • Was voorzieningen op de Mamba
  • Renovatie dak van de eetzaal op de Kwale
  • Meefinancieren van de eetzaal op de Kingwede
  • Waterreservoir op de Mamba
  • Waterreservoir op de gehandicaptenschool

Zoals u nu heeft gelezen ziet u dat mijn school al heel wat jaartjes hun uiterste best doen om geld en spullen bij elkaar te verzamelen voor de kinderen daar en om ze te steunen. Het is bijna niet te beseffen dat de kinderen daar het echt veel slechter hebben in vergelijking met de kinderen hier in Nederland. Die kinderen daar hopen dat ze naar school mogen. Die kinderen daar waarderen het zo dat je daar bent. De meeste kinderen daar hebben bijna niks, maar toch zijn ze heel gelukkig met de dingen die ze wel hebben. En soms denk ik wel van ”Wij hebben het slecht” of ”Alweer naar school” of ”Ik wil een groter huis”. Maar die kinderen zijn zo blij dat ze wel naar school mogen of dat ze wel met ze allen in een weeshuis wonen, elkaar hebben en niet alleen zijn. Het betekend voor mij ook dat wij hier niet zo moeten zeuren, want wij hebben het echt goed hier in Nederland. Toch heb ik dit vaak niet door, daarom ga ik naar Kenia en wil ik zien hoe het daar is.

Ik kan alleen de kinderen daar helpen met uw sponsoring.

Wij gaan daar dus ook dit jaar in 2016 weer helpen met diverse projecten zoals voorgaande jaren. Elk kind die meegaat heeft als opdracht ongeveer 1900 euro bij elkaar te halen. U kunt mij daar bij helpen.

Natuurlijk komt er na mijn reis een reisverslag.

De reis is gepland eind oktober 2016

Voor uw bijdrage kunt u mij een email zenden:

gaby.kenia@jeepie.nl

Graag als onderwerp: Kenia 2016 Gaby

Nogmaals wil ik u hartelijk bedanken en ik ben erg blij met elke bijdrage.

 Een dikke kus

Gaby van der Zwan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s