Sea Shepherd en Bont voor Dieren slaan handen ineen

Stichting Bont voor Dieren en Sea Shepherd zijn een grote gezamenlijke campagne begonnen om aandacht te vragen voor de vergeten zeehondenjacht in Namibië. De eerste stap hiervan is de nieuwe site Forgottenseal.org.

In Namibië vindt jaarlijks een grote zeehondenslachting plaats die qua omvang groter is dan de bekende Canadese zeehondenjacht. Op de Namibische stranden worden zo’n 90.000 voornamelijk jonge Kaapse pelsrobben gedood. Vroeg in de ochtend komen jagers het strand op om de zeehonden op brute wijze dood te knuppelen. Daarna spoelen ze het strand schoon zodat de nietsvermoedende toeristen een paar uur later genieten van de natuur zonder dat ze weet hebben van het bloedbad een paar uur eerder.

De Namibische regering doet er alles aan om de jacht geheim te houden voor het publiek. Undercover-teams worden opgepakt en camera’s in beslag genomen. Bont voor Dieren is in 2009 in Namibië geweest en heeft daar unieke beelden van de jacht gemaakt. Ook Sea Shepherd is naar Namibië afgereisd om de jacht bloot te leggen voor het grote publiek. Het resultaat van hun reis en de wrede, unieke beelden van het knuppelen van de zeehonden die door Bont voor Dieren zijn gemaakt zijn te zien in de unieke documentaire ‘Seal Wars’ die op 8 juni in Amerika in première is gegaan. Dit najaar is hij ook in Nederland op Animal Planet te zien.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: “Het is ongelooflijk dat niemand van het bestaan weet van deze gruwelijke jacht. De Namibische regering doet zijn uiterste best om deze verborgen te houden. Bont voor Dieren heeft jaren druk uitgeoefend op de regering, tot op heden nog zonder resultaat. Daarom is het nu tijd om de krachten te bundelen en ervoor te zorgen dat iedereen weet wat er met deze prachtige dieren gebeurt!”

Geert Vons, directeur van Sea Shepherd: “Ook wij zijn geschrokken van het feit dat eigenlijk niemand weet wat voor verschrikkelijke slachting zich afspeelt op de stranden van Namibië. De wereld móet weten wat daar gebeurt”. Beide organisaties zijn een gezamenlijke campagne gestart om aandacht te vragen voor de ‘vergeten zeehondenjacht’.

Zie voor meer informatie: Forgottenseal.org en de trailer van Seal Wars.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s